A módszer működése

A kineziológia szó szerint a test mozgásának tanulmányozását jelenti. Egy holisztikus megközelítésmód, amely a személy energiarendszerének kiegyensúlyozásával foglalkozik a szabad energiaáramlás biztosítása révén. Az izomválaszok finom megkülönböztetése deríti fel, hol találhatók azok a gátak és egyensúlyhiányok, amelyek visszavetik a fizikai, érzelmi vagy energetikai egészséget. Ugyanezzel a módszerrel azonosíthatók azok a tényezők is, amelyek előidézik az egyensúlyhiányokat. A test természetes gyógyító válaszait a különféle reflex- és akupresszúrás pontok stimulálása, speciális mozgások és a táplálkozásban javasolt változások erősítik meg. Mindezek a technikák a fizikai, mentális, érzelmi és lelki jólétet segítik elő.

A test elraktározza életünk traumáit, minden egyes izomban ott rejlik a története. Az izmok a test kommunikációs rendszerének részei, az üzenetek innen a gerinccsatornába, majd az agyba futnak. Az agy az impulzusokat értelmezi, feldolgozza, és választ küld, amely alapján az izmok cselekednek. Mindez hihetetlenül rövid idő alatt történik. A válasz lehet mozgás, ha mondjuk megváltozott a súlypont, lehet a testhőmérséklet változása, egy hormon kibocsátása, egy érzés és így tovább.

Testünkben ez a kölcsönös kommunikáció szakadatlanul zajlik, amikor az izomválaszokra figyelünk, valójában erre a neurológiai rendszerre kapcsolódunk rá.

A kineziológia segít a finom hangolásban, amikor nem vagyunk szinkronban. Eszközt ad a kezünkbe, hogy ösztönözni tudjuk a test saját öngyógyító képességét.

<vissza